Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان رضوی مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: بر اساس تعریف کنوانسیون رامسر از تالاب‌های طبیعی و مصنوعی، 51 منطقه در استان قابلیت معرفی به عنوان تالاب  و میکروتالاب را دارند.

تورج همتی با اشاره به اینکه درخراسان رضوی هشت تالاب درفهرست مناطق تحت مدیریت محیط زیست استان هستند، اظهار کرد: رودخانه‌‎های حفاظت شده تجن و کشف رود، اثر طبیعی ملی دریاچه بزنگان، بخشی از کال مژن آباد واقع در منطقه حفاظت شده سیرخون، بخشی از رودخانه کال شور سبزوار واقع در پناهگاه حیات وحش شیراحمد، دریاچه چشمه سبز گلمکان واقع در منطقه حفاظت شده بینالود، رودخانه شمخال واقع در منطقه حفاظت شده دربادام وکال شور گناباد واقع در مناطق شکار ممنوع نوبهار و سه کوهک تالاب‌های حائز اهمیت استان  و در فهرست مناطق تحت مدیریت محیط زیست هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی عنوان کرد: همچنین رودخانه‌های هریرود، زنگلانلو، اترک، لائین، ایده لیک و کال‌های مژن‌آباد، کال شور سبزوار، گناباد و چشمه سبز گلمکان نیز به عنوان مناطق مستعد جهت معرفی به عنوان تالاب مطرح هستند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: علاوه‌بر آن بر اساس تعریف کنوانسیون رامسر از تالاب‌های طبیعی و مصنوعی، 51 منطقه در استان قابلیت معرفی به عنوان تالاب  و میکرو تالاب را دارند که از آن جمله می‌توان به پیت‌لندها، سدها، آب‌بندان‌ها و... اشاره کرد..

همتی ادامه داد: در موضوع مدیریت تالاب‌ها فاکتورهای مختلفی اثرگذار هستند و یکی ازمهم‌ترین آن‌ها، تغییرات اقلیمی است. مهمترین تالاب استان که اثر طبیعی ملی دریاچه بزنگان است و به عنوان نگین سبزی درطبیعت استان به شمار می‌رود به شدت متأثر از  تغییرات اقلیمی است .

وی ضرورت شناخت ارزش‌ها و قابلیت‌های تالاب را نخستین گام برای حفظ و احیای آنها دانست و گفت: از آنجا که رسیدن تالاب به سطح مطلوبی از ذخیره آبی، توان مدیریت تغییرات اقلیمی و رویدادهای آب‌وهوایی را بالا می‌برد و به واقع یک راهکار طبیعی برای سازگاری با این تغییرات به شمار می‌رود، برنامه‌ریزی برای توسعه پایدار و استفاده از همه ظرفیت‌ها خصوصا ظرفیت عظیم مشارکت جوامع محلی برای حفظ و تقویت زیست بوم‌های آبی استان به طور جدی در حال انجام است.

مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی، تغییر اقلیم، کاهش آب ورودی تالاب‌ها از منابع آبی بالادستی، اجرای طرح‌های توسعه و زیربنایی بزرگ بدون رعایت ملاحظات زیست‌محیطی، ورود انواع آلاینده‌ها شیمیایی و فیزیکی، شکار و صید غیرمجاز و تغییر کاربری اراضی را از تهدیدات و مشکلات تالاب برشمرد و افزود: اقدامات احیایی تالاب‌های استان طی دوسال اخیر با جدیت درحال پیگیری و انجام است.

وی دراین خصوص به انجام مطالعات برنامه مدیریت زیست بومی تالاب و رودخانه‌های در معرض خطر (تجن و کشف رود )، تدوین برنامه حفاظت از تالاب از طریق مشارکت ذی‌نفعان، مرمت، تکمیل و بازسازی مراکز پایش و واحدهای حفاظتی، پیگیری حق‌آبه‌ها ی زیست‌محیطی وجریان اکولوژیکی  تالاب‌ها و رودخانه ها  و دبی پایه مطابق با قوانین، مصوبات و برنامه ششم توسعه اشاره کرد و افزود: اجرای عملیات برنامه مدیریت زیست‌بومی  با  ایجاد و بهسازی کانال، اجرای عملیات احیاء حفاظت و مدیریت  تالاب از طریق کانال‌کشی، لوله‌گذاری  و احداث مخازن انتقال آب وعملیات بیومکانیکی  و آبخیزداری  و .. درکنار آموزش، اطلاع‌رسانی و مشارکت جوامع محلی تاکنون دراین خصوص بسیار یاری گر بوده است.

بر اساس روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست استان، وی بیان کرد: شعار روز جهانی تالاب‌ها «زندگی درتالاب ها شکوفا می شود»، است. این پیام، نقش بسیار مهم تالاب را در حفظ تنوع زیستی متذکر می‌شود و باید توجه داشت که تداوم حفظ اکوسیستم تالاب‌ها بدون همیاری و مشارکت مردم امکان‌پذیر نخواهد بود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: تالاب مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی حفاظت محیط زیست خراسان رضوی واقع در منطقه حفاظت شده تغییرات اقلیمی تالاب را دارند رودخانه ها تالاب ها بر اساس کال شور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۶۱۹۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خط و نشان محیط زیست و میراث فرهنگی در میانکاله برای یکدیگر

به گزارش خبرآنلاین،در پی ممانعت محیط بانان میانکاله از ورود مصالح ساختمانی به این منطقه، فرمانده یگان حفاظت محیط زیست گفت: با توجه به مذاکرات انجام شده، قرار شد اداره میراث فرهنگی استان گلستان پس از اخذ مجوز نسبت به ورود به میانکاله اقدام کند.

ایسنا در خبری نوشت: سرهنگ جمشید محبت خانی فرمانده یگان حفاظت محیط زیست افزود: برابر بررسی به عمل آمده از عطاالله کاویان -مدیر کل محیط زیست استان مازندران- و محمود تقی‌پور - مسئول پناهگاه حیات وحش میانکاله - روز سه شنبه هفته گذشته اداره میراث فرهنگی با مصالح ساختمانی بدون انجام هماهنگی، قصد ورود به منطقه حفاظت شده میانکاله را داشته است.

وی با تاکید بر اینکه دستگاه دولتی برای انجام هر گونه فعالیت عمرانی در منطقه حفاظت شده باید مجوز داشته باشد، ادامه داد: یک اثر باستانی در منطقه حفاظت شده میانکاله قرار دارد که وظیفه حفظ و نگهداری آن بر عهده میراث فرهنگی است، اما نیاز است از قبل، مجوزی برای ورود به منطقه گرفته شود؛ محیط بان نیز وظیفه کنترل مجوز را دارند.

محبت‌خانی اضافه کرد: مسئولان میراث فرهنگی مجوز ارائه نداده بودند، بنابراین محیطبانان میانکاله از ورود مصالح به منطقه ممانعت به عمل آوردند و با احترام از آنان خواستند که پس از اخذ مجوز نسبت به ورود مصالح به منطقه اقدام کنند.

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست ادامه داد: فرماندار بندر ترکمن و چند نفر از دریابانی فراجا نیز مراجعه کرده و گفته‌اند با توجه به اینکه میراث فرهنگی دستور قضایی دارد، اجازه ورود آن‌ها داده شود ولی محیط بانان از ورود کارکنان میراث فرهنگی ممانعت کردند چون باید مجوز لازم به آنان ارائه می‌شد.

وی با تکذیب وقوع درگیری بین محیط بانان و کارکنان میراث فرهنگی گفت: بحث جزئی بین طرفین به وجود آمده بود اما درگیری رخ نداده بود. در نهایت آقای تقی‌پور مسئول پناهگاه حیات وحش میانکاله برای بررسی بیشتر موضوع به پاسگاه دریابانی محل می‌روند. از آقای تقی‌پور سوال کردم و گفت نیم ساعت در پاسگاه بودیم، هیچ اتفاق خاصی نیفتاد و در حد صحبت موضوع حل و فصل و قرار شد مجوز لازم از محیط زیست استان گرفته و سپس وارد منطقه شوند چون محیط بانان مجری هستند و مجوزدهنده نیستند.

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: بحث شفاهی بوده و بازداشت و درگیری رخ نداده است.

وی در ادامه با اشاره به همکاری بخش‌های مختلف فراجا با یگان حفاظت محیط زیست گفت: به همه استان‌ها سرکشی می‌کنیم و با محیط بانان ارتباط داریم و در همه استان‌ها این هم افزایی و همکاری وجود دارد. سال گذشته حدود ۲۳ درصد کشفیات با همکاری پلیس پیشگیری، پلیس آگاهی، دریابانی و مرزبانی اطلاعات انجام شد و آنها نقش موثری در کشف سلاح‌های غیر مجاز و قاچاق حیات وحش مانند پرندگان شکاری داشتند.

۲۳۳۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899720

دیگر خبرها

  • درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله
  • دستگیری متخلفین برداشت غیرمجاز شن و ماسه در منطقه حفاظت شده تالاب نوروزلو
  • پاکسازی ساحل رودخانه کارون از پسماند‌های پلاستیکی
  • پاکسازی ساحل رودخانه کارون از پسماند‌ها پلاستیکی
  • فقط نیمی از پسماند پزشکی هرمزگان اصولی دفع می‌شود
  • پاکسازی ۳ کیلومتر از حریم رودخانه در ساوجبلاغ
  • پاکسازی حاشیه و تالاب پیرسلمان
  • برگزاری تور رسانه ای بازدید از تالاب های اقماری پارک ملی دریاچه ارومیه
  • خط و نشان محیط زیست و میراث فرهنگی در میانکاله برای یکدیگر
  • ممنوعیت چیدن ریواس در منطقه حفاظت شده پلنگ دره قم